Wat achteraf?

Zoek je resultaat op via:

 1. COVID SAFE APP (link voor download: https://covidsafe.be/nl)  Hier kan u na inloggen met Itsme® uw resultaten raadplegen. Ook met behulp van u CTPC code en laatste 4 cijfers van het gsmnummer is het resultaat op te halen.
 2. www.mijngezondheid.be. Hier kan u na inloggen met eID of Itsme® uw resultaten raadplegen. Ook met behulp van u CTPC code en laatste 4 cijfers van het gsmnummer is het resultaat op te halen.
 3. www.cozo.be: inloggen op de site kan via eID of Itsme®.
 4. www.nexuzhealth.be: Inloggen op de website of het activeren van de app, kan met de eID of Itsme®.
 5. CoronAlert app. (indien je de 17 cijferige code aan de huisarts bezorgd hebt of hebt ingegeven bij het boeken van je afspraak)
 6. Via de huisarts.

 

Is je test +

 • Neem contact op met je huisarts. 
 • Ga zelf in isolatie voor minstens 10 dagen na start symptomen. Je blijft in isolatie tot je 3 dagen koortsvrij bent EN je duidelijk beter voelt.
 • Ga na met welke personen je hoog-risico contact gehad hebt. Noteer deze namen en telefoonnummers.
 • Je wordt gecontacteerd door de contacttracing. Zij zullen je hoog-risico contacten mee helpen bepalen en deze contacten ook anoniem inlichten. De hoog-risico contacten moeten direct in quarantaine en zullen een code ontvangen voor een latere test.
 • (laag risico) contacten moeten alert zijn voor hun eigen gezondheid (zelfcontrole) en bij symptomen hun huisarts contacteren.
 • Verwittig je werk, school, sportclub …

Een besmetting met corona is nog geen directe reden tot paniek. De meeste mensen hebben vooral verkoudheidsklachten en vermoeidheid die ten opzichte van een gewone verkoudheid vaak langer blijven aanslepen.

Als je je zeer ziek voelt, zeer kort van adem bent, veel druk op de borst hebt, dan neemt je best contact op met de huisarts voor evaluatie en onderzoek. In het weekend kan dit door contact op te nemen met de arts van wacht via het nummer 1733. Mochten de symptomen een levensbedreigend karakter krijgen kunt u steeds dringende medische hulp verkrijgen via het nummer 112. Vermeld wel telkens dat het om een corona-infectie gaat zodat het medische personeel de nodige voorzorgsmaatregelen kan nemen.

Info 'quarantaine flyer logo'.

 

Is je test -

Je mag uit quarantaine als je gezondheidstoestand dit toelaat. (tenzij het om een test gaat op dag 1 na een terugkeer van het buitenland of een hoog-risicocontact.)

Als je je nog niet beter voelt of de klachten zijn toch zeer verdacht voor een corona-infectie, neem je best opnieuw contact op met de huisarts.

Blijf steeds aandacht besteden voor de basishygiënemaatregelen.

WVG Corona Affiche

Wat is het COVID Safe Ticket?

COVID Safe Ticket is een verzamelnaam voor verschillende soorten certificaten. Er bestaan drie types certificaten:

 • Een vaccinatiecertificaat bewijst dat je volledig gevaccineerd bent tegen het COVID-19-virus
 • Met een testcertificaat kan je bewijzen dat je een COVID-19-test onderging waarvan het resultaat negatief was
 • Een herstelcertificaat toont aan dat je hersteld bent van COVID-19 na een eerdere positieve COVID-19-test

 

Hoe bekom je jouw COVID Safe Ticket?

Je kan jouw COVID Safe Ticket op verschillende manieren opvragen:

Om certificaten digitaal op te vragen heeft u een identiteitskaart, pincode en kaartlezer nodig, ofwel een andere geactiveerde digitale sleutel (bijvoorbeeld itsme).

Hulp bij het opvragen van jouw COVID Safe Ticket

Als Bruggeling kan je langskomen in het Huis van de Bruggeling, in de hoofdbibliotheek Biekorf en de buurtcentra van Mintus voor hulp bij het downloaden en het printen van jouw COVID Safe Ticket.

Breng zeker je identiteitskaart en pincode of een geactiveerde digitale sleutel (bijvoorbeeld itsme) mee. Deze zijn noodzakelijk het COVID Safe Ticket te kunnen downloaden printen.

Speciale aandacht voor het opvolgen van collectiviteiten:

Richtlijnen voor positieve gevallen op SCHOOL

Richtlijnen voor positieve gevallen in Woonzorgcentra (WZC)

Richtlijnen voor kinderopvang

Richtlijnen voor positieve gevallen in JEUGDBEWEGING

Richtlijnen voor positieve gevallen in de SPORTCLUB

Richtlijnen voor positieve gevallen op de WERKVLOER.

Heb je geen antwoord gevonden op je vraag?

Klik hier
Deze website kwam tot stand met de medewerking van