Hoe krijg ik een afspraak of CTPC code?

Op deze pagina:

 • Hoe krijg ik een afspraak?
 • Hoe krijg ik een CTPC code? (Corona Test Prescription Code)
 • Wat als ik een positieve zelftest had?
 • Hoe kan ik met een CTPC code een afspraak maken
 • wat indien ik ben doorverwezen door mijn school of het CLB?

 

Een afspraak maken in het testcentrum

 • Kan via je huisarts
 • Kan je zelf maken: enkel met een Corona Test Prescription Code (CTPC)!

Hoe verkrijg ik een Corona Test Prescription Code?

Deze wordt voor jou aangemaakt door:

 • Symptomen die kunnen wijzen op Covid-19: 
  • Bij milde klachten o.a. hoesten, koorts, keelpijn, hoofdpijn, smaak- of reukverlies kunt u de vragenlijst invullen https://sat.info-coronavirus.be/nl/formulier/sat om in te schatten of een test voor corona (COVID-19) zinvol is. Bij milde symptomen die zouden kunnen wijzen op corona, kan u na het invullen van de vragenlijst zelf een code aanmaken om een coronatest te laten afnemen bij een apotheek, testcentrum of labo.
  • Hebt u ergere klachten of bent u een risicopersoon (bv. zwangere vrouwen, mensen met diabetes, hart-nier, lever- of longziekten, kankerpatiënten, enz)? Bel naar uw huisarts. Uw huisarts schrijft een test voor een geeft u een voorschrift of een code. Maak een afspraak via https://www.testcovidnwvl.be/nl
 • Hoogrisicocontact zonder symptomen: 
  • U wordt gebeld door een contactonderzoeker (02 214 19 19) omdat u contact hebt gehad met een besmet persoon die u als risicocontact heeft doorgegeven. Het contactonderzoek sms't u een code. Maak een afspraak via deze website.

  • Contact gehad met een besmet persoon maar nog geen nieuws van het contactonderzoek? Bel dan zelf naar het contactonderzoek op 02 214 19 19. Indien de besmette persoon u als risicocontact heeft genoemd, kunnen ze u zo verder helpen.

  • Indien deze op het werk plaatsvond kunt u contact opnemen met de arbeidsgeneesheer.

  •  U krijgt een rood scherm op je corona alert app www.coronalert.be: bel naar het contactonderzoek op 02 214 19 19. Het contactonderzoek geeft u een code. Maak een afspraak via deze website. De code die via de app zelf aangemaakt wordt, is GEEN CTPC code en kan dus niet gebruikt worden voor een test.
 • Hebt u een test nodig om op reis te vertrekken of voor een evenement? 
  • U kan zelf een code aanvragen via https://www.mijngezondheid.belgie.be/#/. Met deze code kan u een afspraak maken via deze website.
  • Let wel: Gratis reistests zijn sinds 1 oktober niet meer mogelijk. Iedereen betaalt vanaf dan voor een test naar aanleiding van een reis of evenement. De betalende code die u via mijngezondheid.belgie.be krijgt is 30 dagen geldig. Betalende tests kunnen ter plaatse betaald worden (enkel met bankkaart). 

 • Hebt u een sneltest nodig om een CovidSafeTicket te verkrijgen? U kan die sneltest laten afnemen in een apotheek bij u in de buurt.https://www.brugge.be/lijst-brugse-apotheken-waar-antigeentesten-worden-afgenomen-versie-9-november-2021

Deze code ontvang je via een SMS van het nummer 8811 met de vermelding "Corona Test Prescription Code" alsook via mail.

Wat als ik een positieve zelftest had? 

Contacteer dan altijd je huisarts. Of vraag een activatiecode voor een PCRtest via het contactcenter op 02 214 19 19. Een positief resultaat van een zelftest moet bevestigd worden door een PCR-test door de huisarts of in een testcentrum. Je moet onmiddellijk in isolatie gaan bij een positief resultaat van een zelftest. Als dit positief resultaat bevestigd wordt door je huisarts of in een testcentrum wordt het contactonderzoek opgestart. Je blijft minstens 10 dagen in isolatie.

 

 

Hoe maak ik een afspraak met deze code?

Klik op de blauwe blauwe knop rechtsboven op het scherm of op de link "Boek hier jouw coronatest". 

Doorloop dan de volgende stappen: 


Stap 1: Selecteer "Ja" als je over een activatiecode (= de ontvangen CTPC code) beschikt.

Stap 2: Klik op "Kies een staalafnamepost". 

Stap 3: Geef in de zoekbalk links boven de naam of postcode in van je woonplaats. Selecteer het gewenste testcentrum. 

 • Het testcentrum in het B-park (Brugge) is open van 9u-12u30 en 13u-17u. Ook open in het weekend en op feestdagen.

Stap 4: Klik op "Boek een staalafname".

Je wordt automatisch doorverwezen naar de afsprakenwebsite van het gekozen testcentrum. 

Stap 5: Selecteer "Snelle aanmelding".

Als je eerder al een afspraak hebt gemaakt, kan je opnieuw inloggen met je de inloggegevens die je de vorige keer aanmaakte.  

Stap 6: Vul je persoonlijke gegevens in en klik op "Aanmelden".

Stap 7: Duid aan of het jouw eerste aanmelding is.  

Stap 8: Vul het registratieformulier verder aan. Je gegevens worden enkel gebruikt om een bevestigingsmail te zenden na het maken van je afspraak. 

Stap 9: Klik op "Afspraak maken".

Stap 10: Selecteer onder "Kies een onderzoek" voor "Test". Klik daarna op "Volgende"

Stap 11: Je komt terecht op een overzicht met alle beschikbare testmomenten voor het testcentrum te Brugge B-Park. 

Stap 12: Ga naar de gewenste dag en klik op het gewenste tijdstip voor de afspraak.

Een afspraak na een hoog-risico contact =  afspraak op dag 7 na het laatste hoog-risico contact. (Dag 0 is de dag waarop het contact heeft plaatsgevonden). 

Stap 13: Vul de Corona Test Prescription Code (CTPC) in die je via sms hebt gekregen. Eén code is altijd gelinkt aan één persoon en kan niet doorgegeven worden aan anderen. Let er dus altijd op dat je de juiste CTPC code doorgeeft voor het juiste familielid. Voor problemen met CTPC codes: 02 214 19 19.

Stap 14: Controleer je persoonlijke gegevens die opgeladen worden. 

Stap 15: Als je de Coronalert app hebt, kun je ook de code uit de app invoeren. Het voordeel is dat je het testresultaat dan in je app krijgt. 

(Let wel: code uit coronalert app is niet gelijk aan je CTPC-code) 

Stap 16: Hier zie je nog eens de naam van de persoon van wie een test moet worden afgenomen. Via één account kun je, zo nodig, voor meerdere mensen van jouw gezin een afspraak maken. Belangrijk is om per gezinslid de juist persoonlijke testcode (CTPC) in te geven. 

 

Als je problemen ondervindt om zelf een afspraak te boeken, dan kun je steeds contact opnemen met ons via covidnwvl@gmail.com

! Dit mailadres kan niet gebruikt worden om (dringende) medische vragen te stellen. Neem daarvoor steeds contact op met je huisarts, het ziekenhuis of via 1733.

 

Ik ben doorverwezen door mijn school of het CLB?

Indien je reeds een datum en moment (bv: tussen 13 en 14 uur) van de school of het CLB ontvangen hebt in het kader van de testing van een grote groep hoef je niet zelf een test in te boeken. Je mag gewoon op het aangegeven moment naar het testcentrum komen. 

Zorg ervoor dat je de identiteitskaart of het rijksregisternummer van de te testen persoon bij de hand hebt. Net zoals een telefoonnummer waarop u vlot te bereiken bent en de naam van de huisarts. 

 • Indien je een CTPC code ontvangen hebt voor deze test hoef je hier niets mee te doen, deze wordt bij testing voor groepen intern aan ons doorgegeven. 

 

Wat indien ik van mijn school enkel de melding krijg dat er getest moet worden maar geen rechtstreeks verwijzing naar het testcentrum? 

Je zult via SMS een CTPC code ontvangen. Hiermee kun je dan op reguliere wijze een afspraak boeken. Bij twijfel mag je altijd contact opnemen via mail. Wij helpen je graag verder via covidnwvl@gmail.com 

Heb je geen antwoord gevonden op je vraag?

Klik hier
Deze website kwam tot stand met de medewerking van